Dato og tid.

Land som besøker meg i dag.

mandag 12. november 2007

SAFTIG GULROTBRØD.

Jeg kom over ei interessant oppskrift på gulrotbrød, som jeg fikk lyst til å dele med
dere som ser bloggen min.
Har ikke laget dette brødet selv enda, men det vil jeg prøve ganske snart.
Oppskriften ser spennende ut :

2 brød:
1pk. gjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 dl appelsinjuice
3 ss rapsolje el. annen olje
4 dl lunkent vann
2 dl sammalt hvete, fin el. grov
ca 12 dl (ca 700 g ) hvetemel
ca 300 g ( 3-4 stk) revne gulrøtter
ev. 2 dl hakkede nøtter el. frø
(sesam el. solsikke)
Til pensling:
eggeplomme tilsatt 1 ss vann,
eller bare vann.

Smuldre gjæren i bakebollen.Tilsett salt, sukker og appelsinjuice.
Rør til gjæren er oppløst.Rør inn fingervarmt vann, sammalt hvete og ca 1/3
av hvetemelet.La deigen forheve under plast til gjæren begynner å virke.
Hold tilbake ca 1 dl av hvetemelet. Bland resten med revet gulrot og
nøtter el. frø etter ønske.Elt deigen godt, tilsett mer mel ved behov.
Deigen skal være smidig og ikke klissete.Heves lunt under plast ca 40 min.
til dobbel størrelse.
Kna deigen godt gjennom og del den i to.Formes til runde el. avlange brød. ( ev. flettebrød el. brytebrød)
Heves ca 30 min. før de stekes.
Sett stekovnen på 220 grader.
Pensle brødene med sammenpisket eggeplomme tilsatt litt vann, el. bare vann.
Stekes på nest nederste rille 35 - 40 min. Avkjøles på rist.

1 kommentar:

Forgjengelige ting sa...

Så gøy at du la ut den oppskrifta på bloggen din! Nå kan jeg bare logge meg inn og bake i vei, hver gang jeg får lyst på noe sundt og godt!

VELKOMMEN TIL MIN BLOGG. TAKK FOR AT DU SER INNOM.
VELCOME TO MY BLOG! THANK YOU FOR VISITING ME!